AMD brengt Ryzen 5000G-serie uit met ingebouwde graphics


Vandaag heeft AMD de nieuwe Ryzen 5000G-processors uitgebracht. Deze zogenaamde APU’s hebben naast de processor ook een grafische kaart ingebouwd, en komen in een twaalftal modellen beschikbaar.

De aangekondigde modellen variëren van de Ryzen 3 5300GE, met een TDP van 35W, 4 cores en 8 threads en een kloksnelheid tot 4.2GHz, tot de Ryzen 7 5700G met 8 cores en 16 threads. Van elke processor lijkt de G-versie het krachtigst te zijn, en de GE-variant de energiezuinige versie met een lager TDP en lagere kloksnelheid. Alle modellen staan in de volgende figuur.

Belangrijk om te weten is dat deze processors enkel als OEM-model, dus voor pre-build systemen, leverbaar komen. Daarom zullen de processors ook geen prijzen krijgen, ze worden notabene niet verkocht aan consumenten. Verwacht wordt dat de systemen die gebruik gaan maken van de Ryzen 5000G-processors binnenkort verkrijgbaar komen.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.