AMD brengt vermoedelijke Instinct MI100 binnenkort uit


Recent zijn er een aantal gegevens van een nieuwe professionele videokaart van AMD gelekt. De vermoedelijke Instinct MI100 zal het opnemen tegen de nieuwe NVIDIA A100.

Met het verschijnen van deze details blijkt dat AMD niet meer de Radeon-naamgeving gebruikt bij de videokaarten gericht op workstations en andere professionele doeleinden. Dit is in lijn met NVIDIA die recent ook besloten heeft om de Quadro-naam achterwege te laten bij de nieuwe videokaarten.

AMD’s MI100 zal gebaseerd worden op de CDNA-architectuur welke gesplit wordt om zowel in work-performance als gaming goed te presteren, om zo zowel de gaming- als professionele markt tegelijk aan te spreken.


Vermoedelijk zal AMD deze nieuwe videokaart op 16 november introduceren, prijzen en verdere beschikbaarheid is nog niet bekend. Ook zullen er binnenkort nog een Instinct V640 en V620 volgen, daar worden binnenkort ook meer details van verwacht.Bronnen: Aroged, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.