AMD hint op nieuwe Radeon RX 6000-serie


In de game Fortnite is vandaag een hint naar de nieuwe Radeon RX 6000-serie ontdekt. Deze serie zal de huidige RX 5000-serie opvolgen.

De door AMD gesponsorde Fortnite streamer MissGinaDarling heeft in de game Fortnite een easter egg ontdekt welke duidt op de nieuwe RX 6000 ‘Big Navi’-videokaarten. Door in een bepaalde map in de game een code in te vullen verschijnt het bericht ‘iets groots komt naar de AMD Battle Arena’, wat zich op de nieuwe Big Navi-kaarten richt.


Eerder hebben medewerkers van AMD geclaimd dat de prestaties van de nieuwe RX 6000-GPU’s iedereen zullen verbazen. Onder andere het grafische vermogen per watt wordt 50% hoger verwacht dan bij de vorige serie. Meer details moeten nog bekend gemaakt worden.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.