AMD introduceert de Threadripper Pro WX-CPU’s voor workstations


AMD heeft een nieuwe line-up Ryzen Threadripper Pro WX-processors uitgebracht. Deze CPU’s zijn speciaal bedoelt voor gebruik in workstations, en komen verkrijgbaar met maximaal 64 cores en een vermogen tot 280W. Het lijkt er op dat de processors niet los verkrijgbaar komen, enkel voor gebruik in pre-build systemen.

Het topmodel van deze nieuwe processors is de Ryzen Threadripper Pro 5995WX. Deze processor heeft maar liefst 64 cores, 128 threads, 288MB cache en een vermogen tot 280W. De basiskloksnelheid is 2.7GHz, maar de boost betreft 4.5GHz. Verder is er ondersteuning voor tot maximaal 2TB aan ECC-werkgeheugen. Hiernaast zijn er nog vier modellen, variërend van 12 tot 32 cores, met elk iets andere kloksnelheden en hoeveelheid cache. Wel hebben alle processors dezelfde ondersteuning voor 2TB werkgeheugen en een TDP van 280W maximaal.

AMD stelt de Ryzen Threadripper Pro WX-processors vanaf vandaag verkrijgbaar in de Lenovo ThinkStation P620. Andere systemen zullen vermoedelijk snel volgen.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.