AMD introduceert Instinct MI100 GPU


Recent heeft AMD een nieuwe videokaart geïntroduceerd bedoelt voor professionele doeleinden. Deze nieuwe Instinct MI100 zal het opnemen tegen de nieuwe NVIDIA A100.

Met de nieuwe Instinct MI100 richt AMD zich op professionele doeleinden. Voor het eerst past het merk daarbij niet de Radeon-naamgeving toe, net als dat NVIDIA niet meer de namen Quadro en Tesla gaat gebruiken. Deze nieuwe MI100 gaat beschikken over een CDNA-GPU, welke gesplit is om zowel in work-performance als gaming goed te presteren.

In detail beschikt de nieuwe Instinct over 120 CU’s, gelijk aan 7680 stream-processors, met een TDP van 300 watt. Ook heeft deze 32GB HBM2-geheugen met een bandbreedte van 1.2TB/s aan boord, net als beschikking tot PCI 4.0.


Prijzen en beschikbaarheid zijn helaas nog niet genoemd, verwacht wordt dat AMD dit later bekend zal maken. Binnenkort zullen er in de Instinct-serie ook nog de V640 en V620 volgen, al worden daar later pas nieuwe details van verwacht.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.