AMD introduceert Radeon PRO W7800 en W7900


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD heeft de AMD Radeon PRO W7000-serie grafische kaarten aangekondigd, de krachtigste werkstation grafische kaarten die ze tot nu toe hebben uitgebracht. De nieuwe AMD Radeon PRO W7900 en AMD Radeon PRO W7800 grafische kaarten zijn gebaseerd op de geavanceerde AMD RDNA 3-architectuur en bieden aanzienlijk betere prestaties dan hun voorgangers. Ze leveren ook uitstekende prestaties voor de prijs in vergelijking met concurrenten. Deze nieuwe grafische kaarten zijn speciaal ontworpen voor professionals die naadloos willen werken met modellen met veel details, levensechte beelden en kleurechtheid nodig hebben, en vloeiend grafische en rekenintensieve taken willen uitvoeren zonder vertragingen.

De AMD Radeon PRO W7000-serie grafische kaarten maken gebruik van de baanbrekende AMD chiplet-ontwerparchitectuur, wat zorgt voor optimale prestaties bij multitasking en energiezuinigheid. Deze grafische kaarten zijn ook de eerste werkstation-GPU’s met de nieuwe AMD Radiance Display Engine, die een superieure visuele ervaring biedt met hogere resoluties en meer kleurmogelijkheden dan ooit tevoren dankzij DisplayPort 2.1.

De AMD Radeon PRO W7900 grafische kaart, bedoeld voor extreme werkbelastingen, heeft een indrukwekkende piekprestatie van 61 TFLOPS (FP32) en levert 1,5 keer betere prestaties dan de vorige generatie op de SPECviewperf 2020 benchmark. Daarnaast heeft deze kaart 48 GB GDDR6-geheugen, wat 1,5 keer meer is dan de 32 GB op de vorige versie. Voor zwaardere werkbelastingen is er de AMD Radeon PRO W7800 grafische kaart, die een piekprestatie van 45 TFLOPS (FP32) biedt en beschikt over 32 GB GDDR6-geheugen.

Wat betreft prijs en beschikbaarheid: de AMD Radeon PRO W7900 heeft een adviesprijs van $3.999 USD, terwijl de AMD Radeon PRO W7800 een adviesprijs heeft van $2.499 USD. De AMD Radeon PRO W7000-serie werkstation grafische kaarten zullen naar verwachting verkrijgbaar zijn bij verschillende online en fysieke retailers vanaf het tweede kwartaal van 2023. OEM- en SI-systemen zullen naar verwachting de producten in de tweede helft van 2023 aanbieden.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.