AMD introduceert Ryzen Z1-processoren voor handheld PC gaming consoles


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD introduceert nieuwe Ryzen Z1-processoren voor handheld PC gaming consoles. Deze serie bestaat uit de Ryzen Z1 en Ryzen Z1 Extreme, beiden met de nieuwste AMD RDNA 3-architectuur gebaseerde graphics. Beide processors bieden ongeëvenaarde gaming ervaringen en efficiënt batterijverbruik. Met tot 8 cores en 16 threads biedt de Ryzen Z1-serie verbluffende visuele prestaties en dankzij de “Zen 4” architectuur levert het ook nog eens een geweldige batterijlevensduur voor een draagbare high-performance gaming ervaring. Gamers hebben met deze processor de kracht om grafisch intensieve moderne games soepel te spelen.

De Ryzen Z1-processoren worden ondersteund door de AMD Software: Adrenalin Edition, met onder meer AMD Radeon Super Resolution, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening en AMD Link. Dit zorgt voor een verbeterde prestatie, verhoogde framerates en geoptimaliseerde batterijlevensduur. De Ryzen Z1-processoren ondersteunen tevens USB4 voor snelle en eenvoudige connectiviteit met de nieuwste externe opslag- en displayapparaten.

De Ryzen Z1-processoren zijn ontworpen voor nieuwe vormfactoren van computing en zijn compatibel met Windows 11 en andere besturingssystemen. Ryzen Z1-gebaseerde apparaten kunnen de volledige breedte van Windows 11 applicaties en games leveren. Gamers hebben toegang tot honderden pc-games via Xbox Game Pass Ultimate (apart verkrijgbaar) en naadloze toegang tot hun gamebibliotheken. Ryzen Z1-apparaten zijn uitgerust met slimme powermanagementtechnologie, wat het mogelijk maakt om te gamen en tegelijkertijd sociale en productiviteitsapplicaties te draaien met een geweldige batterijlevensduur.

AMD werkt samen met Asus voor de lancering van de eerste Ryzen Z1 Series-apparaat, namelijk de Asus ROG Ally. Deze premium handheld PC-console zal beschikbaar zijn met de Ryzen Z1 Extreme-processor. Meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen van de Asus ROG Ally zal op 11 mei door Asus worden aangekondigd.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.