AMD kondigt beschikbaarheid aan van high-performance Ryzen Embedded 5000 Series


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn high-performance AMD Ryzen Embedded 5000 Series. Dit is een nieuwe oplossing voor klanten die krachtige en energiezuinige processors nodig hebben voor “always on” networking firewalls, network-attached storage systemen en andere beveiligingstoepassingen. De Ryzen Embedded 5000 Series maakt deel uit van het AMD embedded processor portfolio dat ook de Ryzen Embedded V3000 en EPYC Embedded 7000 series families omvat, gebaseerd op de “Zen 3” architectuur.

De Ryzen Embedded 5000 Series processors zijn gebouwd op 7nm technologie met een geplande vijfjarige productie beschikbaarheid. De processors zijn uitgerust met 6, 8, 12 of 16 cores en 24 lanes van PCIe® Gen4 connectiviteit. Ze zijn ontworpen om de betrouwbaarheid van bedrijven te ondersteunen en de benodigde uptime te leveren voor beveiliging- en netwerkkarakteristieken. Ryzen Embedded 5000 Series processors bieden robuuste betrouwbaarheid, beschikbaarheid en serviceability (RAS) functies, waaronder een ECC-ondersteund geheugensubsysteem. Met een thermisch ontwerpvermogen (TDP) van 65W tot 105W kunnen Ryzen Embedded 5000-processors de koelingsfootprint van het hele systeem verminderen voor toepassingen met beperkte ruimte en kosten.

De Ryzen Embedded 5000 Series processors bieden:

– Schaalbaarheid tot 16 cores en 32 threads
– Tot 64 MB gedeelde L3 CPU-cache
– Energiezuinig TDP van 65W tot 105W
– ECC-ondersteund geheugen en beveiligingsfuncties
– 24 lanes van PCIe 4-connectiviteit (uitbreidbare I/O tot 36 lanes met AMD X570 chipset)
– Geoptimaliseerde prestaties voor bedrijfsbetrouwbaarheid

AMD Ryzen Embedded 5000 Series processors zijn momenteel in productie.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.