AMD kondigt de Embedded 7000 Series processor aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD heeft op Smart Production Solutions 2023 de Ryzen Embedded 7000 Series-processor aangekondigd, geoptimaliseerd voor industriële markten met hoge prestatie-eisen. Met de “Zen 4”-architectuur en geïntegreerde Radeon-graphics biedt deze processor ongeëvenaarde prestaties voor embedded toepassingen, zoals industriële automatisering, machine vision, robotica en edge-servers. Het is de eerste embedded processor met next-gen 5 nm-technologie en een toewijding van 7 jaar voor productiebeschikbaarheid.

Ryzen Embedded 7000 Series-processors integreren AMD Radeon RDNA 2-graphics, waardoor een discrete GPU voor industriële toepassingen overbodig wordt. Ondersteuning voor Windows Server, Linux Ubuntu, Windows 10 en Windows 11 biedt flexibiliteit voor besturingssystemen. Systemen van Advantech, ASRock Industrial en DFI benutten deze processors voor geavanceerde toepassingen zoals AOI, machine vision en medische beeldvorming.

Met maximaal 12 “Zen 4”-CPU-cores, AM5-socket, TDP van 65 W tot 105 W, en ondersteuning voor Dual-Channel ECC DDR5-geheugen tot 5200MT/s, bieden Ryzen Embedded 7000 Series-processors uitstekende rekenkracht en grafische prestaties. Ze ondersteunen ook tot 28 lanes van PCIe 5-connectiviteit on-chip. Deze processors voldoen aan de groeiende complexiteit van industriële toepassingen en bieden ontwerpers ongekend integratiegemak. Industriële experts erkennen hun schaalbaarheid en differentiatie, waardoor ze ideaal zijn voor diverse toepassingen in een groeiende en diverse markt.



Bronnen: AMD

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?