“AMD kondigt de mid-range Radeon RX 6600 aan”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD (NASDAQ: AMD) heeft vandaag de AMD Radeon™ RX 6600 grafische kaart gelanceerd, ontworpen om visueel verbluffende 1080p gaming-ervaringen met een hoge verversingssnelheid te bieden aan de middenklasse markt.

De AMD Radeon RX 6600 grafische kaart maakt gebruik van de baanbrekende AMD RDNA™ 2-architectuur, de enige gaming-architectuur die zich uitstrekt van desktop-pc’s, laptops en consoles tot mobiele apparaten en auto-infotainmentsystemen. De AMD Radeon RX 6600 grafische kaart biedt 32 MB high-performance AMD Infinity Cache, 8 GB GDDR6-geheugen, AMD Smart Access Memory™-technologie en ondersteuning voor het Microsoft Windows 11-besturingssysteem. voor pc-gamers. Het ondersteunt ook de AMD FidelityFX™ Super Resolution open-source ruimtelijke opschalingsoplossing, die is ontworpen om de framerates in geselecteerde titels te verhogen en tegelijkertijd game-ervaringen met hoge resolutie te leveren.

De AMD Radeon RX 6600 grafische kaart is ontworpen met de behoeften van toekomstbestendige, krachtige 1080p-gamers in gedachten. De AMD Radeon RX 6600 grafische kaart kan 100+ FPS aan in top AAA-titels en biedt ook tot 1,3x betere prestaties per watt dan de concurrentie in geselecteerde titels in 1080p bij maximale instellingen.

“De nieuwste generatie games levert enorme sprongen in levensechte beelden die zorgen voor meer grafische prestaties om te voldoen aan de vraag naar de best mogelijke 1080p-game-ervaringen”, zegt Scott Herkelman, corporate vice president en general manager, Graphics Business Unit bij AMD. “Om aan deze vraag te voldoen, hebben we de Radeon RX 6600 ontworpen om deze nieuwe adembenemende ervaringen beschikbaar te maken voor meer pc-gamers, met de prestaties van een krachtpatser van enthousiaste klasse in een midrange-oplossing.”

Hoogwaardige 1080p-gaming van de volgende generatie
De AMD Radeon RX 6600 grafische kaart biedt een ideale mix van prestaties en beeldkwaliteit voor uitzonderlijke game-ervaringen en is een ideale keuze voor gamers die op zoek zijn naar maximale framerates en scherpe visuele getrouwheid bij 1080p in de meest veeleisende titels van vandaag. De AMD Radeon RX 6600 grafische kaart maakt optimaal gebruik van tal van geavanceerde functies, waaronder:

AMD FidelityFX-technologie – AMD FidelityFX-technologie is een open-source toolkit met visuele verbeteringseffecten voor game-ontwikkelaars die beschikbaar is op AMD GPUOpen. De nieuwe AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) ruimtelijke opschalingstechnologie, ondersteund op meer dan 100 AMD-processors en AMD GPU’s, evenals op geselecteerde concurrerende GPU’s, biedt gemiddeld 2x snellere prestaties voor geselecteerde titels in “Performance”-modus bij 1080p vergeleken met native resolutie. Tot op heden hebben game-ontwikkelaars ondersteuning toegevoegd of plannen aangekondigd om ondersteuning voor FSR toe te voegen in 50 topgames en game-engines.

AMD Smart Access Memory (SAM)-technologie – ondersteunt nu AMD Radeon RX 5000-serie graphics, SAM-technologie ontgrendelt hogere prestaties bij het koppelen van AMD Radeon RX 5000 of Radeon RX 6000-serie graphics met AMD Ryzen™ 5000 of geselecteerde Ryzen 3000-serie desktopprocessors en AMD 500 -serie moederborden door AMD Ryzen-processors toegang te geven tot het volledige snelle GDDR6 GPU-geheugen.

AMD Infinity Cache – 32 MB last-level data-cache geïntegreerd in de GPU-chip helpt de latentie en het stroomverbruik te verminderen om hogere spelprestaties mogelijk te maken dan traditionele architecturale ontwerpen.

Ondersteuning voor Microsoft Windows 11 – Met de nieuwste AMD Radeon Software Adrenalin-release zijn AMD Radeon grafische kaarten geoptimaliseerd voor de nieuwste prestatie-optimalisaties en functies van Windows 11, waaronder DirectX® 12 Ultimate, Auto HDR, Microsoft DirectStorage en meer.

AMD geeft de Radeon RX 6600 een adviesprijs van €345. Gezien de verwachte tekorten is deze prijs niet gegarandeerd.



Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.