AMD kondigt Ryzen 7000-CPU’s en nieuwe B650- en X670 chipsets aan


AMD heeft vandaag tijdens Computex 2022 meer bekendgemaakt over de processors die AMD later dit jaar uit zal brengen. Het gaat om de Ryzen 7000-serie, gebaseerd op de nieuwe Zen4-architectuur. Met deze nieuwe generatie beloofd AMD kloksnelheden tot meer dan 5GHz in boost, minstens 15% verbetering in single-thread performance en onder andere een vermogen tot 170W. Er is nog weinig bekendgemaakt over de specifieke modellen die het merk uit gaat brengen, hierover verwachten we later meer informatie.

Met de nieuwe Ryzen 7000-CPU’s komt er ook een nieuwe socket, namelijk AM5 met bijbehorende nieuwe chipsets: B650 en X670. Waar de B650-serie bedoelt is voor middenklasse systemen met beschikking over PCIe 5.0-opslagsnelheden, heeft X670 ook nog de mogelijkheid tot overklokken.

Binnenkort zal er meer bekendgemaakt worden over de nieuwe ontwikkelingen van AMD.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.