AMD kondigt Ryzen embedded V2000-serie aan


Recent heeft AMD nieuwe processors aangekondigd welke gericht zullen zijn op geïntegreerde toepassingen zoals mini-PC’s. Binnenkort komen de eerste systemen verkrijgbaar.

De nieuwe Ryzen Embedded V2000-processors zijn gebaseerd op de 7nm Zen 2-architectuur van AMD en leveren een hoog vermogen met laag stroomverbruik, wat deze geschikt maakt voor onder andere mini PC’s. Met deze processors kunnen er vier displays onafhankelijk 4K-content weergeven, en in tegenstelling tot de vorige generatie is de performance-per-watt verdubbeld en de IPC met 15% toegenomen.


AMD’s eerste modellen zijn weergegeven in de volgende tabel. Zo is onder andere te zien dat alle V2000’s ondersteuning bieden voor een geheugensnelheid tot 3200 MHz, tussen de 6 en 8 cores hebben en qua vermogen variëren van 10-25 watt, tot 35-54 watt.


Op het moment hebben Asrock, Advantech en Sapphire aangekondigd deze nieuwe Ryzen V2000-processors te gaan gebruiken in onder andere mini PC’s en andere toepassingen waar compacte systemen voor vereist zijn. Binnenkort zullen de eerste systemen met de nieuwe Ryzen-processors verkrijgbaar komen.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.