AMD lanceert de professionele Radeon Pro W7000-GPU’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

De AMD Radeon PRO W7000 Series grafische kaarten zijn ontworpen voor professionals om naadloos te werken met modellen die bestaan uit vele polygonen, waardoor ongelooflijke beeldnauwkeurigheid en kleurweergave worden gegarandeerd. Deze nieuwe grafische kaarten zijn gebouwd op de baanbrekende AMD RDNA 3-architectuur en bieden aanzienlijk betere prestaties dan de vorige generatie en een uitzonderlijke prestatie-per-dollar in vergelijking met het concurrentieaanbod.

De AMD Radeon PRO W7900 en AMD Radeon PRO W7800 grafische kaarten zijn de krachtigste workstation grafische kaarten van AMD tot nu toe en maken gebruik van ’s werelds eerste workstation GPU-architectuur op basis van AMD’s geavanceerde chiplet-ontwerp. Dit ontwerp biedt reële multi-tasking prestaties en ongelooflijke energie-efficiëntie. Bovendien zijn deze nieuwe grafische kaarten de eerste professionele workstation GPU’s met de nieuwe AMD Radiance Display Engine met DisplayPort 2.1, die een superieure visuele ervaring biedt, hogere resoluties en meer beschikbare kleuren dan ooit tevoren.

De AMD Radeon PRO W7900 grafische kaart is ontworpen voor extreme workloads en biedt 61 TFLOPS (FP32) piek single precision prestaties, wat 1,5 keer hogere geomean-prestaties oplevert op de SPECviewperf 2020-benchmark in vergelijking met de vorige generatie grafische kaart. Bovendien heeft deze kaart 48 GB GDDR6-geheugen, wat 1,5 keer de geheugencapaciteit is van de vorige generatie grafische kaart. De AMD Radeon PRO W7800 grafische kaart is ontworpen voor zware workloads en biedt 45 TFLOPS (FP32) piek single precision prestaties en 32GB GDDR6-geheugen.

De AMD Radeon Pro W7900 ($4000) en Radeon Pro W7800 ($2500) komen dit kwartaal nog verkrijgbaar.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.