AMD lanceert nieuwe generatie Ryzen- en Athlon 7020 C-CPU’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD kondigt de nieuwe reeks AMD Ryzen- en Athlon 7020 C-Series-processors aan, die moderne prestaties en technologieën naar gewone Chromebooks brengen. Met snelheden tot 4,3 GHz, maximaal vier cores en acht threads gebaseerd op de beproefde “Zen 2”-architectuur, en krachtige geïntegreerde AMD RDNA 2-graphics, zijn deze processors ontworpen om snelle en responsieve prestaties te bieden voor moderne productiviteit, videoconferenties, leer-apps en streamingtoepassingen.

Efficiëntie, prestaties en bescherming
De AMD Ryzen- en Athlon 7020 C-Series-processors zijn gebouwd op geavanceerde 6nm-technologie en bieden uitstekende energie-efficiëntie. De verwachte batterijduur is tot wel 19,5 uur voor Athlon Silver 7120C-processors en tot 17 uur voor Ryzen 3 7320C-processors, zodat Chromebook-gebruikers draadloos kunnen browsen, werken en leren. Deze processors zijn speciaal ontworpen voor productiviteit en multitasking-taken die vaak voorkomen in het onderwijs en frontlinie-werkomgevingen. Ze draaien sneller en langer dan eerdere ChromeOS-processors.

Moderne mogelijkheden en connectiviteit
De AMD Ryzen- en Athlon 7020 C-Series-processors bieden maximaal vier krachtige cores, acht threads en een boostsnelheid tot 4,3 GHz. De AMD Ryzen 3 7320C-processor presteert gemiddeld 1,6 keer beter in geteste workloads dan eerdere Ryzen-processor-aangedreven Chromebooks en heeft een 15% prestatievoordeel ten opzichte van de concurrentie, met tot 3,5 uur langere batterijduur. De AMD Athlon Silver 7120C-processor biedt 1,8 keer betere gemiddelde prestaties in vergelijking met een concurrerend ARM-gebaseerd apparaat. Deze processors ondersteunen moderne functies en connectiviteit, zoals snelle LPDDR5-geheugen en de nieuwste draadloze technologieën zoals Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.2. Met de geïntegreerde AMD Radeon 610M-graphics kunnen tot wel drie externe 4K-displays worden aangesloten voor streaming met hoge resolutie.

Er komen vier modellen beschikbaar:
– De AMD Ryzen 5 7520C: 4 cores en 8 threads, een kloksnelheid tot 4.3GHz en een TDP van 15W.
– De AMD Ryzen 3 7320C: 4 cores en 8 threads, een kloksnelheid tot 4.1GHz en een TDP van 15W.
– De AMD Athlon Gold 7220C: 2 cores en 4 threads, een kloksnelheid tot 3.7GHz en een TDP van 15W.
– De AMD Athlon Silver 7120C: 2 cores en 2 threads, een kloksnelheid tot 3.5GHz en een TDP van 15W.

Chromebook-systemen met Ryzen- en Athlon 7020 C-Series-processors zullen naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2023 beschikbaar zijn bij wereldwijde OEM-partners, waaronder ASUS en Dell.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.