AMD onthult eerste Big Navi benchmarks


Tijdens het launchevent van de nieuwe Zen3-processors gisteravond heeft AMD een teaser gegeven van de nieuwe Big Navi-graphics.

Tijdens het grote evenement van AMD gisteravond zijn de nieuwe Ryzen 5000-processors aangekondigd. Echter heeft AMD tijdens dit evenement ook een kleine onthulling gemaakt van de nieuwe Big Navi Radeon RX 6000-graphics. Zo zou een van deze niet nader benoemde videokaarten op 3840×2160 4K gaming minstens 60fps halen in de games Borderlands 3, COD: Modern Warfare en Gears of War 5.


Op Twitter maakte Planet 3DNow de vergelijking met de prestaties van de RTX 2080 Ti en RTX 3080, en kwam tot de conclusie dat deze prestaties gemiddeld net iets lager zitten dan bij de RTX 3080, maar gemiddeld 29% beter zijn dan met de RTX 2080 Ti. Welk exact model AMD gebruikt heeft is niet genoemd, op 28 oktober tijdens een ander event van AMD zullen deze officieel aangekondigd worden.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.