AMD Radeon 6700 zonder RX of XT gespot


Een wat vreemde onaangekondigde grafische kaart is pas verschenen. Het gaat om de AMD Radeon 6700, specifiek een custom model van Sapphire, zonder de RX-naam die standaard achter Radeon wordt geplaatst. Van de bestaande Radeon RX 6700 is op het moment ook enkel nog een krachtige XT-variant verkrijgbaar, deze nieuwe versie mist zowel de RX- als de XT-naamgeving.

Deze nieuwe grafische kaart zal volgens de gepubliceerde specificaties beschikken over 2304 Stream Processors, 10GB GDDR6-geheugen met een snelheid van 16Gpbs en een vermogen van maximaal 220W. Ter vergelijking biedt de bestaande RX 6700 XT 2560 Stream processors, 12GB GDDR6-geheugen met een snelheid van 16Gbps en een vermogen van 230W.

Voor nu is het de vraag of de Radeon 6700 ook binnenkort op grote schaal verkrijgbaar zal komen. De kaart is nog niet officieel uitgebracht door AMD, en de kans is aanwezig dat het een aangepaste versie is van de bestaande RX 6700 XT, maar met mindere prestaties.Bronnen: Zed__Wang

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments