AMD Radeon RX 6500 XT met 8GB grafisch geheugen verschenen


Sapphire heeft een nog niet eerder aangekondigde versie van de Radeon RX 6500 XT getoond, namelijk een met 8GB grafisch geheugen in plaats van 4GB. Wat betreft specificaties zit er tussen de bestaande en nieuwe RX 6500 XT enkel een verschil in de hoeveelheid grafisch geheugen, de rest van de videokaart blijft gelijk.

Verder geeft Sapphire aan dat de nieuwe 8GB-variant vanaf vandaag verkrijgbaar zal zijn. De kaart is echter nog niet te vinden in Europese webshops.

Deze grafische kaart is speciaal bedoelt voor 1080P gaming, en komt onder andere met 16MB infinity cache. Deze vernieuwde AMD Radeon RX 6500 XT beschikt verder over 8GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus en 1024 Stream Processors. De kloksnelheid is onder normale omstandigheden 2.6GHz, met boost tot ongeveer 2.8GHz. Qua I/O’s beschikt deze grafische kaart standaard over 1x HDMI 2.1 en 1x DisplayPort 1.4a, geen USB Type-C. Verder is het vermogen ten opzichte van de bestaande RX 6500 XT ook ongewijzigd, namelijk 107W.Bronnen: Sapphire

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.