AMD Radeon RX 6700 van Sapphire verschijnt in webshop


Vorige maand heeft AMD bevestigd dat de Radeon RX 6700 (let op, zonder XT) binnenkort verkrijgbaar zal komen. Inmiddels is een eerste model van Sapphire in een webshop verschenen, weliswaar in Spanje en Frankrijk, maar het is aannemelijk dat de Benelux snel volgt. Waar de ene site een prijs vraagt rond de €480, is de kaart ook al voor zo’n €380 gespot.

Deze nieuwe grafische kaart zal volgens de gepubliceerde specificaties beschikken over 2304 Stream Processors, 10GB GDDR6-geheugen met een snelheid van 16Gpbs en een vermogen van maximaal 220W. Ter vergelijking biedt de bestaande RX 6700 XT 2560 Stream processors, 12GB GDDR6-geheugen met een snelheid van 16Gbps en een vermogen van 175W.

Voor nu is het de vraag wanneer de nieuwe Radeon RX 6700 op grote schaal verkrijgbaar zal zijn. AMD heeft hiervoor nog geen specifieke datum gegeven, Sapphire lijkt hiermee vrij vroeg te zijn met het verkopen van deze nieuwe grafische kaart.Bronnen: Zed__Wang, AMD, momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.