AMD Radeon RX 6X50-kaarten gaan bestaande RX-modellen vervangen


Het lijkt er op dat de toekomstige Radeon RX 6950 XT, RX 6750 XT en RX 6650 XT van AMD de huidige generatie RX 6000-kaarten gaat vervangen. Dit is gebleken uit pas verschenen geruchten, AMD zal daarom binnenkort stoppen met de productie van de RX 6600 XT, 6700 XT en 6900 XT, en overgaan naar de nieuwe RX 6X50 line-up.

Inmiddels is het al een tijd bekend dat AMD binnenkort een aantal vernieuwde Radeon RX-modellen uit zal brengen onder de RX 6X50-serie. Deze grafische kaarten worden gebaseerd op de bestaande RX 6600, 6700 en 6900. Het grootste verschil ten opzichte van de huidige generatie zal liggen in de geheugen- en kloksnelheden, verder zullen de kaarten zo goed als identiek blijven.

In hoeverre deze nieuwe serie beter zal presteren dan de huidige RX 6000-kaarten is echter nog niet helemaal bekend. Voor nu is het afwachten tot AMD de kaarten officieel uit gaat brengen.Bronnen: Hassan Mujtaba, Moore’s law is dead

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.