AMD roept winkels op verkoop RX 6000 en Ryzen 5000 te limiteren


In een mail geeft AMD aan winkels de oproep om de verkoop van de nieuwe RX 6000-videokaarten en Ryzen 5000-processors te limiteren tot één per klant, om zo een betere handel te garanderen.

In een bericht van AMD aan diverse winkels zou gevraagd worden om de nieuwe serie producten volgens een aantal maatregelen te verkopen. Onder andere door het detecteren van bots door CAPTCHA en het limiteren van de verkoop per klant zouden de nieuwe series producten eerlijker verkocht kunnen worden, om zo ook de levertijden en beschikbaarheid in orde te houden.

Op deze manier probeert AMD te voorkomen dat de meeste producten in de handen komen om opgekocht en verkocht te worden voor een hogere prijs. Hoewel AMD in deze brief een advies geeft, is het voor de winkels geen verplichting.


AMD zal de nieuwe videokaarten op 28 oktober aan gaan kondigen, de Ryzen 5000-processors zullen vanaf 5 november verkrijgbaar zijn.Bronnen: RedGamingTech via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.