AMD Ryzen 7 5800G 8-core verschenen


Een nieuw model APU van de Ryzen 5000-serie is verschenen op de database van TechPowerUp. Deze nieuwe Ryzen 7 5800G betreft een 8-core APU, dus met ingebouwde graphics, met 16 threads en 16MB L3-cache. Er zou gebruik gemaakt worden van een VEGA videochip met in totaal 512 stream processors en een PCIe 3.0 interface, wat betekent dat deze nog niet klaar zal zijn voor de nieuwe PCIe 4.0-standaard.

Hoewel AMD recent een aantal nieuwe modellen uitgebracht heeft zal de Ryzen 7 5800G waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal van dit jaar verkrijgbaar komen, tegelijk met de andere APU-modellen van de Ryzen 5000-serie welke nog aangekondigd zullen worden. .Bronnen: TechPowerUp via Matthew Smith

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.