AMD Ryzen 7 5800H verschijnt in Geekbench


Een nieuwe mobiele processor van AMD is verschenen in de Geekbench-database. Deze nieuwe Ryzen 7 5800H zal beschikken over een hoger vermogen en snellere kloksnelheid dan de U-serie processors.

Nadat vorige maand de Ryzen 7 5800U verscheen is er vandaag meer bekend geworden over de H-variant van deze processor. Zo zal de Ryzen 7 5800H beschikken over een TDP van 45 watt waar de U-serie beschikt over slechts 15 watt. Ook zal deze nieuwe 5800H beschikken over 8 cores, 16 threads, een kloksnelheid tot 3.2GHz en met 16MB dubbel zo veel L3-cache als zijn voorganger, de Ryzen 4800H. Deze processors zijn van AMD’s nieuwe Cezanne Zen3-serie, welke ontworpen zijn voor mobiele systemen, zoals laptops.

Bij de benchmarks zijn scores behaald van 166 Single Core en 1193 Multi Core, wat erg slechte scores zijn. Deze minimale resultaten komen doordat de benchmarks op erg lage kloksnelheden gedraaid zijn, waardoor deze scores eigenlijk geen beeld geven van de performance. Wanneer AMD deze nieuwe Cezanne Zen3-processor officieel uit gaat brengen is nog niet bekend.Bronnen: Geekbench (via TUM_APISAK)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.