AMD Ryzen 9 5900HX behaalt hoogte Passmark-score


In de PassMark multi-core benchmarktool heeft AMD’s nieuwe mobiele Ryzen 9 5900HX de hoogte score behaalt van 24,039 punten, waarmee hij een groot aantal Ryzen-modellen en vooral Intel Core-processors weet in te halen. Bekend is dat de AMD Ryzen 9 5900HX zal beschikken over 8 cores met 16 threads en een kloksnelheid van 3.3GHz met boost tot 4.7GHz. Het zal het topmodel worden van de HX-serie, welke met een vermogen van minstens 45W vooral geschikt zullen zijn voor de krachtigere gaminglaptops.

Verder zijn er ook single-core resultaten verschenen, waarin de 5900HX nogmaals de eerste plek weet te claimen. Hiermee laat hij met 3365 punten zich goed boven andere Ryzen, maar vooral vlak boven veel Intel Core-processors te houden. Let wel op, veel relatief recent aangekondigde mobiele Ryzen 5000-processors én nieuwe mobiele Intel-CPU’s zijn nog niet aan deze lijst toegevoegd.

AMD’s nieuwe lijn mobiele Ryzen 5000-processors zullen binnenkort in diverse laptops verkrijgbaar komen, onder andere heeft Asus bekend gemaakt deze te gaan gebruiken in de nieuwe ROG Strix SCAR 17 gaminglaptop, meer fabrikanten zullen zeer waarschijnlijk volgen.Bronnen: PassMark

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.