“AMD stelt de Radeon Pro W6600X GPU beschikbaar voor Mac Pro”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe AMD Radeon™ PRO W6600X GPU voor Mac Pro, ontwikkeld om professionele gebruikers te helpen de grenzen van wat mogelijk is te verleggen. Gebouwd op de bekroonde AMD RDNA™ 2-architectuur, AMD Infinity Cache™ en andere geavanceerde technologieën, levert de nieuwe GPU verbluffende beelden en uitzonderlijke prestaties om een ​​verscheidenheid aan populaire professionele applicaties en workloads van vandaag aan te sturen.

AMD Radeon PRO W6000X-serie GPU’s bieden verschillende grafische opties voor Mac Pro, die is ontworpen voor extreme prestaties, uitbreidbaarheid en configureerbaarheid. De nieuwe AMD Radeon PRO W6600X GPU levert een uitstekende combinatie van beeldkwaliteit en uitzonderlijke prestaties, waardoor Mac Pro-gebruikers verbazingwekkende productiviteitsniveaus en creativiteit kunnen bereiken. Gebruikers kunnen ook kiezen uit verschillende andere krachtige AMD GPU’s om een ​​uitgebreide reeks professionele workloads aan te sturen, waaronder de eerder aangekondigde AMD Radeon PRO W6900X, AMD Radeon PRO W6800X en AMD Radeon PRO W6800X Duo GPU’s.

De belangrijkste AMD Radeon PRO W6600X GPU-functies zijn onder meer:
– Bekroonde AMD RDNA 2-architectuur – AMD RDNA 2-architectuur biedt een scala aan geavanceerde functies die professionele graphics naar een nieuw niveau van prestaties, efficiëntie en visuele betrouwbaarheid tillen.
– High-speed GDDR6-geheugen – Tot 8 GB GDDR6-geheugen met een bandbreedte tot 256 GB/s biedt ultrahoge overdrachtssnelheden voor data-intensieve professionele toepassingen.
– AMD Infinity Cache – 32 MB last-level data-cache geïntegreerd op de GPU-chip is ontworpen om latentie en stroomverbruik te verminderen om hogere prestaties mogelijk te maken dan traditionele architecturale ontwerpen.
– Visuele uitmuntendheid – Met 8K-verwerking en HDR-ondersteuning maakt de AMD Radeon PRO W6600X GPU nieuwe niveaus van creativiteit mogelijk door videocompositie en -bewerking te verbeteren voor professionele workflows.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.