“AMD stopt ondersteuning van oudere Radeon-GPU’s”


Met de release van de nieuwe Radeon Software Adrenalin 21.6.1 stopt AMD de ondersteuning voor een groot aantal oudere grafische kaarten. Het gaat om zowel losse grafische kaarten, als mobiele grafische kaarten en APU’s. Dit betekend dat deze modellen, waaronder de Radeon R9 300- en R7 300-series, geen nieuwe drivers of updates van AMD meer zullen krijgen.

Ook AMD’s processors met ingebouwde graphics van oudere generaties, de APU’s, zullen geen updates meer krijgen. Het gaat om onder andere de AMD A-series met R4, R5, R6 en R7 graphics, en de mobiele FX-series. Een complete lijst met alle modellen waarvan de ondersteuning gaat vervallen is hieronder te zien:

Daarbij heeft het merk aangegeven ook geen nieuwe updates meer uit te brengen voor Windows 7. De ondersteuning van Windows 7 is inmiddels al ongeveer 1,5 jaar geleden gestopt door Microsoft, namelijk sinds 14 januari 2020.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments