AMD toont Ryzen Pro 5000-serie mobiele CPU’s


Recent heeft AMD een nieuwe lijn processors getoond welke speciaal voor mobiele werkstations ontworpen zijn. Deze op Zen 3-gebaseerde bieden vooral extra bescherming door het gebruik van onder andere Microsoft Secured Core, AMD Shadow Stack en Encryption Certification. Daarbij geeft AMD aan dat deze processors onder strengere kwaliteitscontroles geworpen worden tijdens de productie dan normaal, en dat deze chips minimaal 2 jaar verkrijgbaar zijn en minimaal gedurende die periode volledig ondersteund worden.

De Rtzen Pro 5000-serie bestaat uit drie modellen, namelijk een Ryzen 3, Ryzen 5 en een Ryzen 7. In onderstaande tabel is te zien dat het aantal cores varieert tussen de 4 en 8 cores, er 10MB tot 20MB cache beschikbaar is en dat de CPU’s met 15W relatief zuinig zijn. AMD garandeert zelfs dat de Ryzen 7 Pro 5850U een accuduur tot 17,5 uur kan garanderen in een laptop.

AMD geeft aan dat zowel HP als Lenovo de eerste fabrikanten zullen zijn die de processors gaan gebruiken in hun zakelijke laptops. Verwacht wordt dat deze mobiele werkstations snel verkrijgbaar komen.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.