AMD-videokaart onder ‘Nashira Summit’-naamgeving gespot


Recent heeft Leakbench een nieuw type videokaart van AMD ontdekt in de Ashes of the Singularity benchmark. Deze mysterieuze grafische chip is getest met een AMD Ryzen 5 3600X 6-core processor met 32GB werkgeheugen ter beschikking daarbij zijn de settings ingesteld op Medium DirextX 12 met een UHD-resolutie. Vermoedelijk gaat het hier om een nieuwe Navi 22- of Navi 23-chip, mogelijk zelfs een nieuwe generatie RDNA 3-serie. Dat het een nieuwe videokaart zal betreffen is bekend, maar onder welke precieze naam deze zal vallen is nog niet gebleken.

De behaalde scores in deze benchmark blijken vergelijkbaar te zijn met die van een vorige generatie Radeon 5600XT-serie, wat hem in principe redelijk krachtig maakt, maar niet indrukwekkend ten opzichte van de reeds aangekondigde RTX 30-serie en Radeon 6000-modellen.Bronnen: Leakbench

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.