AMD werkt aan vernieuwde RX 6000-kaarten, vanaf juni verkrijgbaar


AMD is inmiddels al een tijdje bezig met een vernieuwde line-up van de bestaande RX 6000-grafische kaarten. Dit voelt wellicht wat vreemd, vooral omdat de kaarten nog niet in grote getale leverbaar zijn, maar wie weet zit er een grote boost in productie aan te komen. In ieder geval de eerste RX 6X50-kaarten, oftewel eindigend met 50 ipv 00, zullen naar alle waarschijnlijkheid nog voor augustus uitgebracht worden.

In hoeverre deze nieuwe serie beter zal presteren dan de huidige RX 6000-kaarten is nog niet echt bekend. Wel zullen zowel de RX 6750 XT, 6850 XT en 6950 XT gebruik maken van dezelfde 7nm-architectuur als hun RX 6000-voorgangers. De grootste verbetering in performance lijkt te liggen in het geheugen, met vermoedelijke snelheden tot 18Gbps.

Voor nu zijn er vooral veel geruchten bekend, en nog weinig concrete details. Het is afwachten tot er meer gelekt wordt over de Radeon RX 6X50-GPU’s, of dat AMD een eigen aankondiging doet.Bronnen: Moore’s law is dead, Greymon55, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments