AMD’s low-end Radeon RX 6400 is bijna verkrijgbaar


Ondanks dat hij niet als losse grafische kaart verkrijgbaar zou komen, is de AMD Radeon RX 6400 nu toch echt bijna verkrijgbaar. Deze low-end grafische kaart is begin dit jaar gelanceerd om gebruikt te worden in pre-build systemen, maar is nu ook voor consumenten te bestellen om hier zelf een systeem mee te bouwen. Deze grafische kaart zal een van de goedkopere Radeon RX-modellen zijn, maar is gezien zijn relatief lage specificaties niet de beste keuze voor gamesystemen.

AMD’s Radeon RX 6400 beschikt over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus. Het aantal Stream Processors betreft 768 stuks, de kloksnelheid is 2.0GHz met boost tot 2.3GHz en het vermogen is maximaal 53W, wat betekent dat deze geen losse voedingsaansluiting nodig heeft. Verder heeft de kaart 16MB Infinity Cache, en is er standaard een DisplayPort 1.4 en HDMI 2.1 aansluiting aanwezig.

Prijzen en beschikbaarheid
Vermoedelijk zal de RX 6400 tussen de €100 en €150 gaan kosten. Het is nog niet bekend wanneer de RX 6400 precies verkrijgbaar zal zijn in Europa, op het moment is deze alleen nog in China te bestellen.Bronnen: RRA via Videocardz.com, momomo_US

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.