“AMD’s Radeon PRO 620 is voorzien van 32GB GDDR6-geheugen en Infinity Cache”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD heeft recent de AMD Radeon PRO V620 GPU aangekondigd, welke gebaseerd is op de nieuwe AMD RDNA 2-architectuur die krachtige GPU-versnelling levert voor de veeleisende cloud-workloads, waaronder AAA-game-ervaringen, 3D-workloads en moderne toepassingen voor kantoorproductiviteit op schaal in de cloud.

Met zijn GPU-partitioneringsmogelijkheden, multi-stream hardware-versnelde encoders en 32 GB GDDR6-geheugen, biedt de AMD Radeon PRO V620 GPU-bronnen die kunnen worden geschaald naar meerdere grafische gebruikers, waardoor een kosteneffectieve grafische accelerator voor een reeks van workloads wordt gegarandeerd. Gebouwd met dezelfde GPU-architectuur die de nieuwste generatie gameconsoles en pc-game-ervaringen aandrijft, is de AMD Radeon PRO V620 GPU ook ontworpen om meeslepende AAA-game-ervaringen te ontwikkelen en te leveren.

Belangrijke use-cases
De AMD Radeon PRO V620 GPU introduceert belangrijke architecturale verbeteringen in de vorm van krachtige rekeneenheden, een robuuste visuele pijplijn en geheel nieuwe AMD Infinity Cache, waardoor gameprestaties met hoge resolutie mogelijk zijn met de nieuwste visuele technologieën, waaronder Vulkan, DirectX 12 Ultimate en AMD FidelityFX. Met de nieuwste virtualisatiefuncties, evenals AMD Infinity Cache en 32 GB GDDR6-geheugen, helpt de AMD Radeon PRO V620 bij het leveren van efficiënte contentstreaming met lage latency aan meerdere gelijktijdige gebruikers, waardoor cloudgaming opnieuw wordt gedefinieerd.

De belangrijkste kenmerken van AMD Radeon PRO V620 zijn onder meer:
– Krachtige GPU-oplossing voor datacenters – Geheel nieuwe AMD RDNA 2-architectuur, met 32 ​​GB GDDR6-geheugen en AMD Infinity Cache, evenals speciale hardware-raytracing leveren prestaties voor grafisch-intensieve workloads en games.
– Geavanceerde op hardware gebaseerde beveiligingsfuncties – SR-IOV-gebaseerde GPU-virtualisatie schaalt naar meerdere professionele grafische gebruikers, evenals geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, waardoor waardevolle gebruikersgegevens van een andere gebruiker worden beschermd.
– Multifunctionele flexibiliteit – Ontworpen om de nieuwste AMD-stuurprogramma’s en AMD ROCm-software te ondersteunen om een ​​reeks workloads te vergemakkelijken: cloudgaming, DaaS, WaaS en ML.
– Ondersteunde moderne toepassingen – Volledige ondersteuning voor DirectX 12 Ultimate, DirectX, OpenGL, WebGL en OpenCL om filmische games en veelzijdige toepassingen en websites te versnellen.

Prijzen en beschikbaarheid
AMD heeft nog geen uitspraak gedaan over wanneer, en voor welke prijs de Radeon Pro V620 verkrijgbaar komt.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.