AMD’s Radeon RX 6400 komt toch als losse videokaart verkrijgbaar


Ondanks dat de Radeon RX 6400 van AMD enkel in pre-build systemen, en dus niet los in de winkel verkrijgbaar zou komen, lijkt Gigabyte toch te werken aan een eigen model van deze grafische kaart. Dit verscheen op de website van RRA, waaruit blijkt dat Gigabyte aan een Eagle model van deze kaart werkt.

AMD’s Radeon RX 6400 beschikt over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus. Het aantal Stream Processors betreft 768 stuks, de kloksnelheid is 2.0GHz met boost tot 2.3GHz en het vermogen is maximaal 53W, wat betekent dat deze geen losse voedingsaansluiting nodig heeft. Verder heeft de kaart 16MB Infinity Cache, en is er standaard een DisplayPort 1.4 en HDMI 2.1 aansluiting aanwezig.

Prijzen en beschikbaarheid
Dat Gigabyte met de RX 6400 bezig is betekend niet direct dat de kaart ook verkrijgbaar gaat komen, al zou het niet eens heel gek zijn als AMD een wat goedkoper model via andere fabrikanten aan gaat bieden. Mocht de kaart verkrijgbaar komen is een prijs rond de €100-€150 niet ondenkbaar.Bronnen: RRA via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments