“AMD’s Radeon RX 6600 XT vanaf vandaag verkrijgbaar”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

SANTA CLARA, Californië, 29-07-2021 – AMD heeft vandaag de AMD Radeon™ RX 6600 XT grafische kaart aangekondigd, ontworpen om de ultieme high-framerate, high-fidelity en zeer responsieve 1080p game-ervaring te leveren.

De AMD Radeon RX 6600 XT grafische kaart is gebouwd op de baanbrekende AMD RDNA™ 2-architectuur, de enige gaming-architectuur die zich uitstrekt van de volgende generatie desktop-pc’s, laptops en consoles tot mobiele apparaten en auto-infotainmentsystemen. Met 32 ​​MB high-performance AMD Infinity Cache, 8 GB high-speed GDDR6-geheugen, AMD Smart Access Memory en andere geavanceerde functies, is de AMD Radeon RX 6600 XT grafische kaart gebouwd voor de steeds toenemende eisen van moderne games. Het ondersteunt ook de nieuwe geavanceerde AMD FidelityFX Super Resolution open-source ruimtelijke opschalingsoplossing, die is ontworpen om framerates te verhogen en hoogwaardige game-ervaringen met hoge resolutie te leveren.

De AMD Radeon RX 6600 XT grafische kaart biedt gemiddeld tot 15 procent hogere prestaties met maximale instellingen voor geselecteerde AAA-titels in vergelijking met de concurrentie. Het biedt ook gemiddeld 125 FPS over een breed scala aan moderne AAA-titels, verlegt de grenzen van mainstream gaming door ongelooflijke 1080p-prestaties met een hoge verversingssnelheid en adembenemende visuele betrouwbaarheid mogelijk te maken.

“1080p is lange tijd de meest populaire resolutie geweest voor pc-gaming, en in 2020 had meer dan twee derde van de geleverde gamingmonitoren deze resolutie”, zegt Scott Herkelman, corporate vice president en general manager, Graphics Business Unit bij AMD. “De meest populaire 1080p grafische kaarten van de oudere generatie kunnen echter moeite hebben om zelfs 60 FPS te halen in moderne games. De Radeon RX 6600 XT legt de lat hoger voor 1080p-gaming. Het is speciaal ontworpen om alle gamers de ultieme 1080p-game-ervaring te bieden, en biedt krachtige prestaties en geavanceerde functies om prachtige, complexe en hyperrealistische werelden tot leven te brengen.”

Epische 1080p-prestaties en ongelooflijke visuele betrouwbaarheid
De AMD Radeon RX 6600 XT grafische kaart is ontworpen om de optimale combinatie van prestaties en visuele getrouwheid te leveren voor een uitzonderlijke game-ervaring. Het biedt tot 2,5x snellere prestaties in geselecteerde titels in vergelijking met het populaire concurrerende aanbod van de oudere generatie, waardoor het een ideale upgrade is voor gamers die de best mogelijke 1080p-gamingprestaties willen om de meest veeleisende games van vandaag aan te sturen. De belangrijkste kenmerken en mogelijkheden zijn onder meer:

AMD FidelityFX – Nu ondersteund door 50 titels en game-engines, is AMD FidelityFX een open-source toolkit met visuele verbeteringseffecten voor game-ontwikkelaars die beschikbaar is op AMD GPUOpen. De nieuwe AMD FidelityFX Super Resolution-opschalingstechnologie biedt brede ondersteuning op meer dan 100 AMD-processors en GPU’s, evenals op concurrerende GPU’s, en levert gemiddeld 2,4x hogere prestaties in de “Performance”-modus bij 4K voor geselecteerde titels in vergelijking met de oorspronkelijke resolutie.
AMD Smart Access Memory – Ontgrendelt hogere prestaties bij het koppelen van AMD Radeon RX 6000-serie graphics met AMD Ryzen™ 5000 of geselecteerde Ryzen 3000-serie desktopprocessors en AMD 500-serie moederborden. Door AMD Ryzen-processors toegang te geven tot het volledige AMD Radeon RX 6600 XT high-speed 8 GB GDDR6 grafisch geheugen, kunnen de prestaties in bepaalde titels gemiddeld tot 11 procent stijgen.
AMD Infinity Cache – 32 MB last-level data-cache geïntegreerd in de GPU-chip vermindert latentie en stroomverbruik om hogere spelprestaties mogelijk te maken dan traditionele architecturale ontwerpen.
DirectX® 12 Ultimate-ondersteuning – Stelt games in staat om verbluffende beelden te leveren met realtime DirectX Raytracing (DXR), Variable Rate Shading en andere geavanceerde functies, waardoor games naar een nieuw niveau van realisme worden getild.
AMD Radeon Anti-Lag – Helpt de responstijden van input-to-display te verminderen, waardoor games responsiever worden en een concurrentievoordeel in gameplay wordt geboden.
AMD Radeon Boost – AMD Radeon Boost met ondersteuning voor Variable Rate Shading kan een prestatieverbetering van 48 procent in Warframe bieden tijdens fast-motion gamingscenario’s door de beeldresolutie dynamisch te verlagen of door de shading-snelheden voor verschillende regio’s van een frame te variëren, waardoor de framerates toenemen en vloeiendheid, en het versterken van de reactiesnelheid met vrijwel geen perceptuele impact op de beeldkwaliteit.

Prijzen en beschikbaarheid
Vanaf vandaag zal de AMD Radeon RX 6600 XT verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van $379

Einde persbericht

Op het moment van plaatsen is de RX 6600 XT in geen enkele webshop te bestellen, voor nu is het afwachten hoe de voorraden zullen zijn, en of de prijzen redelijk blijven.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments