“AMD’s Threadripper Pro 5995WX is best presterende processor in Passmark”


AMD heeft pas de nieuwe Threadripper Pro 5995WX aangekondigd, en deze is nu als best presterende processor verschenen in de PassMark-benchmark. In deze benchmark scoren vooral workstation-CPU’s goed, te zien aan het grote aantal Threadripper en EPYC modellen. De eerste processor in de lijst welke niet van AMD is, is de Intel Xeon Platinum 8380 met een 18e plaats.

De nieuwe Ryzen Threadripper Pro 5995WX is het workstation-topmodel van AMD. Deze processor heeft maar liefst 64 cores, 128 threads, 288MB cache en een vermogen tot 280W. De basiskloksnelheid is 2.7GHz, maar de boost betreft 4.5GHz. Verder is er ondersteuning voor tot maximaal 2TB aan ECC-werkgeheugen.

AMD’s Threadripper Pro WX-processors zijn sinds kort verkrijgbaar in diverse pre-build systemen.Bronnen: AMD, PassMark

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.