Anidees USB Chargers quickie review


In november 2014 haalden wij een van de meer eenvoudige stukjes techniek in huis, we zien in het dagelijks leven tenslotte nogal wat interessante tech, maar één die vanuit een praktisch oogpunt toch een groter verschil zou maken dan de meeste meer flamboyante producten: een multi-USB oplader van Anidees. Op dat moment bekeken we twee modellen waarbij vooral de flexibele 6-poort oplossing onze waardering wist te verdienen. Inmiddels ruim twee jaar verder en een extra werk locatie rijker gingen wij op zoek naar een extra multi-usb-oplaad oplossing, en het bleek dat er inmiddels een nieuwe variant beschikbaar was waar we mee aan de slag konden gaan.

Hoewel niet het meest voor de hand liggende voer voor een echte tech review is het m.i. een onmisbaar soort product waarvoor enige aandacht wel op zijn plaats is. Naast de 6-poort pakken we ook meteen een oplossing mee voor op reis: een 4-poort 100-240V variant met verschillende pluggen; in elk geval een stuk eleganter dan onze huidige oplossing met een flinke reisadapter aan het einde van onze multi charger.

De nieuwe 6 poort oplader van Anidees, genaamd Charger 6+, komt met een vermogen bump van 50W naar 60W. vooral interessant is de 5V/2,5A, 9V/1,8A of 12V/1,35A Quick Charge optie, via SMART IC, de bovenste aansluiting, wordt je aangesloten Quick Charge apparaat (zoals bijvoorbeeld onze Galaxy S7, al doen de meeste telefoons tegenwoordig Quick Charge) zo vlot op als mogelijk, en in de praktijk pakt dat ook zo uit. Fysiek gezien is het ontwerp ook wat veranderd, net wat opvallender, maar in de basis is het nog altijd een redelijk recht-toe-recht-aan lader. Wel nieuw is de fysieke aan-/uit-schakelaar, en het kleurtje in de snelle laad poort is iets vlotter te herkennen. Heel spannend nieuw is het allemaal niet, maar een prima evolutie.









De Charger 4+ is de upgrade van de 4, al hadden wij die nog niet bekeken. Deze oplader ondersteund geen QC 3.0, en heeft ‘slechts’ 4 USB poorten, maar is wel de compactere oplossing en gezien je hem direct in het stopcontact steekt heb je ook geen extra kabel, wat een wezenlijk verschil maakt, vooral wanneer je op reis zonder check-in luggage wilt werken. Met een 100-240V bereik en vier verschillende aansluitingen kan je volgens mij redelijk de wereld over. Realistisch scenario? 4 USB poorten bleek voor mijn trip genoeg om twee telefoons en de powerbank aan op te laden, met ruimte voor de tablet die niet mee ging, en het aantal scenario’s waarin je aan 4 poorten op reis niet voldoende hebt lijkt mij geen serieus kritiekpunt. Daarbij zorgt QC 2.0 alsnog voor een snelle lading op moderne telefoons, zo niet de snelste voor het gros van de telefoons, en kunnen de andere drie poorten ook 2,4A aan, dus echt onder de indruk van de beperkingen ten opzichte van de 6+ ben ik niet, anders dan dat je deze natuurlijk lastig op een andere, vaste plek kan plaatsen zoals op een bureau.








De Anidees 6+ is met veertig euro zo’n vijf euro duurder dan de originele 6, wat best redelijk is gezien de extra’s zoals het extra vermogen, snellere snellaadfunctie, en iets verbeterde design. Een tientje goedkoper, met een prijskaartje van drie tientjes, maakt de A4+ eigenlijk ook prima bruikbaar voor in huis; de voornaamste meerwaarde is de compactere uitvoering, en dat komt vaker dan enkel op reis van pas, en het scheelt toch weer een tientje. Prijs technisch ontloopt Anidees andere merken in Nederlandse webshops eigenlijk niet, dus wat dat betreft geen klagen. Echter zal het voor hen toch ook niet meevallen om op te vallen in die toch drukke lader markt, want er zijn er namelijk nogal wat. Naast het ‘somehow’ moeten opvallend lijkt de grootste concurrentie vooral afkomstig uit China, waar tig merken dergelijke producten verkopen, met soms wel extreen verdacht lijkende producten , en dat natuurlijk voor lagere prijzen direct naar je opsturen, tenminste mits je een beetje meer geduld hebt: Uit China duurt dagen of w eken, en webshops als Bol.com waar je Anidees kan kopen met 24u bezorging zijn natuurlijk sneller, en met duidelijk meer zekerheden zoals retourrecht, garantie waar je wat aan hebt, geen risico op een invoerheffing (al zijn er ook varianten onder de magische 22 euro grens te vinden. Hoewel de Anidees chargers zich niet eenvoudig laten openen is de duidelijke vermelding van zaken als overvoltage, overcurrent en overtemperature bescherming ook geen onprettig gegeven waarmee ze vermoedelijk niet alleen kunnen voldoen aan de strengere Europese normen, maar vermoedelijk voor een groot deel de consument ook mee proberen te overtuigen om geen gokje te wagen met dergelijke import.

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
[wpdevart_facebook_comment curent_url=”https://www.techtesters.eu/anidees-usb-chargers-quickie/” title_text=”” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”1″ title_text_font_famely=”arial” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.