Antec presenteert de nieuwe Performance 1 FT full tower case voor €199


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Antec

Antec heeft zijn nieuwste vlaggenschip full-tower-behuizing onthuld, de Performance 1 FT. Dit nieuwe chassis biedt een efficiënte luchtstroom en uitstekende koelprestaties dankzij het ontwerp van het voorpaneel met verbeterde luchtstroom, het magnetische filter aan de voorzijde en vier vooraf geïnstalleerde PWM-ventilatoren. De case is nu te koop voor een adviesprijs van € 199 (inclusief btw).

Met de groeiende vraag naar CPU- en GPU-koeling, heeft Antec de Performance 1 FT ontworpen om de inlaatlucht en het kabelbeheer te verbeteren en een eenvoudige installatie met verschillende opties te bieden. Met de nieuwe functie voor temperatuurweergave kunnen gebruikers componenten onder controle houden door de temperatuur van de GPU en CPU weer te geven op het scherm aan de bovenkant van de behuizing. Deze functie voorziet in de behoefte aan temperatuurbewaking zonder dure koelsets aan te schaffen.

Om de koelprestaties te verbeteren, combineerde Antec het riemvormige stoffilter met het voorpaneel met magnetische vinnen, wat een enorme luchtstroom en eenvoudig onderhoud mogelijk maakt. Het voorpaneel van mesh heeft ventilatieopeningen van 1,2 mm die een balans bieden tussen ventilatie en stofpreventie. De gereedschapsloze zijpanelen en de afneembare bovenste radiatorbeugel maken de installatie een fluitje van een cent.

De Performance 1 FT ondersteunt maximaal 10 ventilatoren, waaronder 3 x 140 mm/120 mm ventilatoren aan de bovenkant, 3 x 140 mm/120 mm ventilatoren aan de voorkant, 1 x 120 mm ventilator aan de achterkant en 3 x 120 mm ventilatoren aan de bovenkant van de PSU lijkwade om de koeling te verbeteren. Het wordt geleverd met drie vooraf geïnstalleerde Storm 140 mm PWM-ventilatoren met een dikte van 30 mm en een Storm 120 mm PWM-ventilator met een dikte van 30 mm voor zeer efficiënte luchtstroom en koelprestaties. De ventilatorbladen zijn dikker en langer, waardoor de efficiëntie van de inlaatlucht toeneemt. De ventilatordikte nam toe van de standaard 25 mm tot 30 mm om het luchtvolume efficiënt te vergroten en de prestaties te verbeteren. De PWM-functie detecteert automatisch de ventilatorsnelheid en past deze aan voor CPU-warmteafvoer in verschillende omgevingen, terwijl ook het ventilatorgeluid wordt verminderd. De meegeleverde 1-naar-3 ventilatorsplitterkabel ondersteunt de PWM-functie en maakt kabelbeheer eenvoudig. Het chassis is aan beide zijden voorzien van panelen van gehard glas van 4 mm van rand tot rand met een valbestendig ontwerp om het risico van vallen tijdens de installatie te verminderen, aangezien de panelen worden geleverd met een klikontwerp en beveiligde duimschroeven. De boven- en zijpanelen kunnen eenvoudig zonder gereedschap worden verwijderd.

Met afmetingen van 522 x 230 x 522 mm (DxBxH) is de Performance 1 FT compatibel met e-ATX-, ATX-, micro-ATX- en ITX-moederborden. De behuizing is voorzien van twee converteerbare gereedschapsloze 3,5-inch HDD-schijfkooien (converteerbaar naar 2x 2,5-inch SSD’s), drie 2,5-inch SSD-montageruimten en acht uitbreidingsslots. De Performance 1 FT ondersteunt een 420 mm radiator aan de voorkant, 360 mm aan de bovenkant en 120 mm aan de achterkant. Het ondersteunt tegelijkertijd 360 mm radiatoren aan de voor- en bovenkant.

Bovendien biedt het chassis voldoende ruimte voor grafische kaarten met een lengte tot 400 mm en effectieve ventilatie, waardoor het ook bijzonder geschikt is voor gamers. De volledige toren ondersteunt high-end luchtkoelers met een maximale CPU-koelerhoogte van 175 mm en voedingen met een lengte van 245 mm. Goed ontworpen kabelgeleiding maakt bedrading gemakkelijk en eenvoudig. De kabelgoten met aan de bovenzijde een uitsparing voor een stabiele geleiding. Met 30 mm vrije ruimte aan de achterkant en in totaal tien sets klittenband voor kabelbeheer, zorgt de Performance 1 FT voor een strakke constructie en geoptimaliseerde luchtstroom. Er worden ook twee kabelafdekkingen meegeleverd om het kabelbeheergebied te verfraaien.

Verder is de behuizing voorzien van acht afzonderlijke PCI-e slotcovers. Het open ontwerp ondersteunt de meeste verticale GPU-beugels. Het I/O-paneel is voorzien van Power-, Reset- en MIC/Audio-aansluitingen, twee USB 3.0, één Type C 3.2 en de Temperature Display Switch-knop. De behuizing wordt ook geleverd met stofpluggen om stof te voorkomen.Bronnen: Antec

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.