Antec toont behuizing met keuze tussen open of gesloten paneel


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Antec

Met een massief gaasfront en metalen paneelontwerp en flexibele configuratie-opties, presenteert Antec de nieuwste twee toevoegingen aan de Antec Performance Series: de P20C (met glazen zijpaneel) en de P20CE (met geluiddempend zijpaneel).

De P20C / P20CE biedt grenzeloze mogelijkheden voor het bouwen van een systeem. De nieuwe kast is klaar om gebruikers een flexibelere lay-out te bieden, aangezien het beschikt over zeven herbruikbare PCI-E-slots voor verticale GPU-installatie. Door dual CPU-moederborden met een breedte tot 330 mm te ondersteunen, is de P20C / P20CE de evolutie van compatibiliteit. Het nieuwe chassis heeft een uniek metalen ontwerp en zorgt voor een enorme luchtstroom. Met het full-size stoffilter bereikt de behuizing de balans tussen koeling en eenvoudig onderhoud. Het metalen voorpaneel van het pin-type is moeiteloos verwijderbaar en de opklikbare stoffilters maken het reinigingsproces een fluitje van een cent.

De P20C / P20CE meet 483 x 220 x 490 mm (DxBxH) en is compatibel met eATX-, ATX-, micro-ATX- en ITX-moederborden. Wat betreft ventilatorondersteuning biedt de behuizing plaats aan drie 120 mm / drie 140 mm of twee 185 mm aan de voorkant, drie 120 mm ventilatoren / twee 140 mm ventilatoren aan de bovenkant, evenals een 120 mm ventilator aan de achterkant en twee ventilatoren aan de PSU-shroud. Drie 120 mm ARGB-fans aan de voorkant zijn al inbegrepen in deze nette gamingcase. De meegeleverde 1-naar-4 ventilatorsplitterkabel maakt kabelbeheer eenvoudig. De ingebouwde Type-C 3.2 Gen 2-poort biedt overdrachtssnelheden tot 10 Gbps. Voor extra waterkoeling heeft de P20C / P20CE voor en boven een 360 mm radiator en achter een 120 mm radiator. De behuizing beschikt over twee converteerbare gereedschapsloze 3,5″ HDD-schijfkooien (converteerbaar naar 2x 2,5″ SSD’s), twee 2,5″ SSD-montageruimten en zeven uitbreidingsslots.

Bovendien biedt het chassis voldoende ruimte voor grafische kaarten met een lengte tot 375 mm en effectieve ventilatie, waardoor het ook bijzonder geschikt is voor gamers. De mid-tower ondersteunt high-end luchtkoelers met een maximale CPU-koelerhoogte van 170 mm en voedingen met een lengte van 205 mm. Goed ontworpen kabelgeleiding maakt bedrading gemakkelijk en eenvoudig. De kabelgoten met aan de bovenzijde een uitsparing voor een stabiele geleiding. Met een verwijderbare GPU-houder kan de GPU omhoog, omlaag, naar links en naar rechts worden aangepast. Het I/O-paneel is voorzien van Power- en LED-bedieningsknop, twee USB 3.0-, één Type C 3.2- en Mic- en HD Audio-aansluitingen. Met 23 mm vrije ruimte aan de achterkant en een groef aan de bovenkant, evenals acht meegeleverde rubberen doorvoertules, biedt de P20C / P20CE voldoende opties voor kabelbeheer, waardoor een strakke constructie en een geoptimaliseerde luchtstroom mogelijk is. Drie kabelbinders met Antec-logo ronden dit chassis af.

Beide versies zijn nu in de handel verkrijgbaar vanaf 124,99€.Bronnen: Antec

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.