Antec’s Cannon is een open tower-behuizing met plaats voor twee waterkoeling loops


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Antec

Antec Inc presenteert het nieuwste full-tower eATX-gamingchassis: de Cannon. Gecombineerd met de technologische esthetiek en een uniek ontwerp van de behuizingsstructuur, is de nieuwe Antec Cannon een in de open lucht gemaakte gamingbehuizing van aluminiumlegering, goed uitgerust met hoge compatibiliteit en lay-out voor hoogwaardige pc-componenten. De Cannon full-tower meet 604 x 261 x 481 mm (DxBxH) en zal gemakkelijk voldoen aan de behoeften van elke PC-DIY-gebruiker wat betreft styling, functies en uniekheid.

De Cannon heeft ruimte voor twee afzonderlijke individuele vloeistofkoelingslussen die tegelijkertijd kunnen worden geïnstalleerd. Deze lay-out biedt een extra hoge standaard van koeling voor de GPU en CPU. De gediversifieerde configuraties bieden veel mogelijkheden voor high-end PC-DIY-gebruikers om van hun creativiteit te genieten.

Er zijn zelfs twee mogelijke GPU-montageopties:
– Grafische kaart aan de voorkant: de beugel van de grafische kaart aan de voorkant kan worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van het GPU-display
– De beugel buiten de voorkant kan omhoog of omlaag worden bewogen
– Grafische kaart aan de linkerkant
– Beide beugels inbegrepen: installeer hier de grafische kaart of monteer de waterpomp

De Cannon heeft goed verwerkte paneelranden en inklikbare panelen, volledig gemaakt van aluminiumlegering en CNC-gesneden vakmanschap. Het ondersteunt tot 3 x 360 mm radiatoren tegelijk. Voor gevorderde PC-DIY-gebruikers is het maximum vier radiatoren:
– Voorkant: 120/240/360 mm (dikte ≤ 45 mm)
– Zijkant: 120/240/360 mm (dikte ≤ 60 mm)
– Achter: 120/140/240/280/360/420 mm (dikte ≤ 45 mm)

Met zeer flexibele opslagopties zijn er vier mogelijke 2,5-inch SSD- en 3,5-inch HDD-opslagposities:
– Een 2,5-inch SSD en een 3,5-inch HDD-beugel zijn inbegrepen
– Eén 2,5-inch SSD (de 2,5 SSD-beugel kan 2 x SSD’s ondersteunen)
– Eén 3,5” HDD

Deze unieke krachtpatser is geschikt voor PSU’s met een lengte tot 270 mm. Siliconen kussens voorkomen dat je de behuizing of de voeding bekrast. Het chassis ondersteunt e-ATX-, ATX-, micro-ATX- en mini-ITX-moederborden en is compatibel met high-end GPU’s zoals ASUS STRIX 3090 of de MSI 3090 SUPRIM X.
Qua ventilatorondersteuning is er ruimte voor drie 120mm-fans aan de voorkant, zes 120mm-fans aan de zijkant en drie 120/140mm-fans aan de achterkant van de behuizing. Om een ​​opgeruimd uiterlijk te creëren, is de ruimte voor kabelbeheer goed ontworpen in het midden en onderaan de behuizing. Een PCI-E 4.0 Riser-kabel meegeleverd. De GPU kan perfect gemonteerd worden, of je hem nu vooraan of aan de zijkant plaatst.

De case is vanaf vandaag in de handel verkrijgbaar vanaf € 495 (adviesprijs inclusief btw).Bronnen: Antec

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.