AOC brengt de AGON AGM600-gamingmuis uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AOC

AGON by AOC presenteert de nieuwe AGON AGM600 gamemuis. De muis is speciaal ontworpen voor esportsfanaten en hardcore gamers die FPS- en actietitels spelen. De AGM600 heeft een ergonomisch, comfortabel ontwerp dat voorzien is van een getextureerde duimsteun en een gripvast oppervlak. Dit zorgt in combinatie met de 10 aanpasbare knoppen en RGB-integratie ervoor dat hardcore gamers hun tegenstanders met precisie kunnen verslaan. Daarbij is de gamemuis ook gecertificeerd met de NVIDIA Reflex-technologie. Deze draagt bij aan een ultieme responsiviteit en minimale vertraging.

Nauwkeurige precisie
De nieuwe AGON AGM600 bedrade gamemuis beschikt over een vertrouwde en bewezen sensor genaamd de Pixart PMW3389. De sensor ondersteund een resolutie van 16.000 dot per inch, 50 g versnelling en 400 inch per seconde nauwkeurige tracking. De Pixart PMW3389 is cruciaal voor een nauwkeurige en snelle beweging op het bureau- of muismat zonder onderbreking of storing. De verbinding tussen muis en game is zo stabiel mogelijk door de polling rate van 1 ms/1000 Hz. Tot slot is de AGM600 gamemuis uitgerust met een metalen scrolwiel en duurzame Kailh-schakelaars (die goed zijn voor 80 miljoen klikken).

Dankzij de ergonomisch gebogen vorm ondersteunt de AGM600 ‘palm’ of ‘klauw’ griptypes voor rechtshandig gebruik. De dubbel geïnjecteerde siliconen zijpanelen zorgen voor een stevige grip en de huidvriendelijke matte UV-gecoate beschermlaag zorgt voor een comfortabel gevoel in de hand van de gebruiker. Dit voorkomt dat de muis uit de hand van gamers glijdt tijdens lange gamingmarathons. De AGM600 is gemakkelijk manoeuvreerbaar op verschillende soorten muismatten of oppervlakten door de teflon-voetmatten aan de onderkant van de muis. De AGM600 is met ~115 gram (zonder kabel) een lichte en duurzame muis. Het is precies het ideale gewicht om makkelijk te glijden en nauwkeurig te blijven in situaties met veel adrenaline. De muis is stevig verbonden met de pc door een duurzaam gevlochten USB-kabel van 1,8 meter.

De AGM600 is gecertificeerd met de NVIDIA Reflex-technologie. Dit zorgt er voor dat wanneer de muis wordt aangesloten op een monitor met de NVIDIA Reflex Latency Analyzer tool, zoals de AGON PRO AG254FG of de AGON PRO AG274QG, het nauwkeurig de totale systeemvertraging voor elke component kan weergeven. Knelpunten in de systemen worden op deze manier opgespoord en zorgt ervoor dat gamers met een zo laag mogelijk vertraging kunnen gamen.

Laat je flair zien!
De AGM600 is in totaal uitgerust met 10 aanpasbare knoppen. Naast de duurzame links/rechts muisknoppen, beschikt de muis over een metalen scrolwiel/knop en drie zijknoppen (vooruit/achteruit en sniperknop). Allen zijn gemakkelijk toegankelijk met de duim. Verder beschikt de muis over twee knoppen onder het scrolwiel waarmee de DPI gemakkelijk te verhogen of te verlagen is. Handig in situaties waarin gebruikers de DPI moeten verlagen voor extra precisie of juist de DPI moeten verhogen om gemakkelijk het hele scherm te bestrijken met hun cursor. Tijdens gevechten wordt de speciale sniperknop ingedrukt om de DPI tijdens het gamen te verschuiven, perfect voor snipen. De RGB-lampjes van de muis geven daarbij de geselecteerde DPI-instelling aan. Tot slot beschikt de AGM600 over twee extra knoppen aan de zijkant van de linkermuisknop. Hiermee kunnen gebruikers standaard het volume tijdens het gamen aanpassen.

De primaire muis van een pro-gamer is incompleet zolang hij niet geïndividualiseerd kan worden. De AGM600 biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden dankzij de G-Menu-software. AOC’s uitgebreide hub-software genaamd G-Menu wordt gebruikt om alle functies van monitoren, toetsenborden, headsets, muizen en andere accessoires te bedienen. De AGM600 is voorzien van Light FX RGB LED’s, welke kunnen worden gesynchroniseerd met geselecteerde AGON by AOC of AOC gameproducten.

De AGM600 kan intern twee profielen opslaan. Dit geeft esports-atleten de mogelijkheid hun individuele instellingen te gebruiken in toernooien of evenementen wanneer er geen software van derden, zoals G-Menu, wordt toegestaan.

Prijzen en beschikbaarheid
De AGON AGM600 gamemuis is vanaf oktober 2022 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 49,00.Bronnen: AOC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.