Review: AOC Professional Q2577PWQ
Productpagina @ AOC


Na een aantal prijzige schermen richten we onze blik vandaag op de meer behapbare middenklasse en introduceren we tevens een nieuwe merknaam in de reviewlijst: AOC. De Q2577PWQ is een 25” scherm met een WQHD (2560x1440p) resolutie en een IPS paneel. AOC positioneert dit scherm binnen hun ‘Professional’ reeks maar zoals je gaandeweg zal lezen probeert AOC met dit scherm toch vooral een knappe en redelijk betaalbare all-rounder neer te zetten voor een groot publiek. Met zijn hoger dan gemiddelde resolutie, interessante tussenmaat, en de belofte van een IPS paneel dat ons doet vermoeden dat de beeldprestaties goed zouden moeten zijn zou de AOC Professional Q2577PWQ dus een interessant onderwerp voor een review moeten vormen. Ons zeer uitvoerig en uiteraard geheel correct uitgevoerde onderzoek geeft overigens aan dat één in absoluut niemand de exacte productnamen van monitorenfabrikanten kan volgen, ongeacht het merk.

Het bedrijf AOC gaat overigens al vele jaren mee, en maakt net als Philips (monitoren) tegenwoordig deel uit van TPV Technologie, één van de grootste, zo niet de grootste fabrikant van computerschermen. Hoewel de naam in Nederland slechts een bescheiden bekendheid geniet liggen de verhoudingen in andere Europese landen veelal anders, mogelijk als gevolg van de Nederlandse gevoelens richting de merknaam ‘Philips’.

De AOC Q2577PWQ kent een adviesprijs van 349 euro, een straatprijs van 299 euro, en een garantieperiode van 3 jaar.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”313693″ numshops=”3″]

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.