Apple kondigt de nieuwe MacBooks aan met de M3 chip


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Apple

Apple heeft vandaag aangekondigd dat ze een nieuwe reeks MacBook Pro-laptops lanceren met de gloednieuwe M3-chipfamilie, die bestaat uit de M3, M3 Pro en M3 Max. Deze nieuwe chips brengen verbeterde prestaties en nieuwe functies naar de MacBook Pro-lijn. De 14-inch MacBook Pro met M3 is ideaal voor dagelijkse taken en biedt uitstekende prestaties in professionele toepassingen en games, met een prijs vanaf $1.599. Voor veeleisende gebruikers zoals programmeurs en creatievelingen zijn er ook de 14- en 16-inch MacBook Pro-modellen met M3 Pro, die nog betere prestaties en ondersteuning voor meer gedeeld geheugen bieden. De 14- en 16-inch MacBook Pro met M3 Max levert extreme rekenkracht en ondersteunt maximaal 128 GB gedeeld geheugen, waardoor het ideaal is voor taken zoals machine learning, 3D-ontwerp en videobewerking.

Alle MacBook Pro-modellen zijn uitgerust met een indrukwekkend Liquid Retina XDR-display en bieden een ingebouwde 1080p-camera, een krachtig geluidssysteem en verschillende connectiviteitsopties. De batterijlevensduur bedraagt maximaal 22 uur, waardoor de laptops zeer draagbaar zijn voor professionals. Klanten kunnen de nieuwe MacBook Pro-modellen vanaf vandaag bestellen, met beschikbaarheid vanaf 7 november.

Met de nieuwe M3-chips introduceert Apple belangrijke innovaties, waaronder een snellere en efficiëntere GPU, Dynamic Caching voor geheugenoptimalisatie en hardwareversnelling voor mesh shading en ray tracing. Dit leidt tot aanzienlijke verbeteringen in grafische prestaties en de mogelijkheid om complexe taken uit te voeren.

Daarnaast wordt macOS Sonoma gelanceerd, met nieuwe functies voor de Mac, waaronder widgets op het bureaublad, videobellenverbeteringen en verbeteringen in Safari. Deze nieuwe software profiteert van de kracht van Apple silicon.

De nieuwe MacBook Pro-modellen zijn ook milieuvriendelijker, met een behuizing van gerecycled aluminium en het gebruik van gerecyclede materialen in verschillende componenten.

De prijzen van de nieuwe MacBook Pro-modellen beginnen bij $1.599, en klanten kunnen ze vanaf 30 oktober bestellen, met beschikbaarheid vanaf 7 november in geselecteerde landen en regio’s.Bronnen: Apple

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?