Apple kondigt de nieuwste IMac met de M3-chips aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Apple

Apple heeft de nieuwe 24-inch iMac gelanceerd met de krachtige M3-chip, die de alles-in-één computer aanzienlijk verbetert. De M3-chip biedt indrukwekkende prestaties en maakt de iMac tot wel 2 keer sneller dan de vorige generatie met de M1-chip. Voor degenen die upgraden van een Intel-gebaseerde iMac, is de M3-iMac tot wel 2,5 keer sneller dan de meest populaire 27-inch modellen en 4 keer sneller dan het krachtigste 21,5-inch model. De iMac heeft ook een 4,5K Retina-scherm met meer dan een miljard kleuren, snellere draadloze connectiviteit en naadloze integratie met de iPhone.

De M3-chip brengt aanzienlijke verbeteringen met een 8-core CPU, tot 10-core GPU en ondersteuning voor maximaal 24 GB gedeeld geheugen. De iMac is ideaal voor diverse gebruikers, waaronder gezinnen, kleine bedrijven, studenten en gamers. Productiviteitstoepassingen, zoals Microsoft Excel, werken tot wel 30% sneller, terwijl games sneller laden met tot wel 50% snellere frame rates. Creatieve gebruikers kunnen profiteren van de mogelijkheid om tot 12 streams van 4K-video te bewerken, videoprojecten in videobewerkingssoftware te produceren en foto’s te bewerken met verbeterde snelheid.

Voor Intel-gebaseerde upgraders biedt de M3-iMac aanzienlijke prestatieverbeteringen. Het 24-inch Retina-scherm met 11,3 miljoen pixels, de toonaangevende camera, luidsprekers en microfoons en de optie voor Touch ID zijn enkele van de voordelen. Nieuwe iMac-gebruikers zullen genieten van tot wel 4 keer snellere prestaties dan vergelijkbare Intel-gebaseerde pc’s en de naadloze integratie met iPhone en andere Apple-apparaten.

De iMac is milieuvriendelijk ontworpen en bevat gerecyclede materialen. Apple streeft naar klimaatneutraliteit in de hele productieketen en levenscyclus van het product tegen 2030.

De nieuwe 24-inch iMac met M3 is vanaf 30 oktober te bestellen op de Apple-website en in Apple-winkels.Bronnen: Apple

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?