Apple werkt mogelijk aan een goedkopere laptop


DigiTimes Asia rapporteert dat Apple mogelijk werkt aan goedkopere draagbare computeroplossingen. Hun huidige budgetoptie is de M1 SoC MacBook Air van 2020, die begint bij $999, maar met onderwijskortingen kan dit dalen tot $899. Hoewel Apple dit jaar een 15-inch MacBook Air M2 heeft gelanceerd, lijken de verkoopcijfers niet aan de verwachtingen te voldoen. Volgens DigiTimes bereiden Apple-ingenieurs nieuwe hardware voor, gericht op een ander marktsegment, waaronder onderwijs, waar Google’s betaalbare Chromebooks nog steeds de markt domineren.

Hoewel Apple’s iPad-familie enkele budgetvriendelijke opties voor studenten biedt, zijn ChromeOS-laptops volgens experts beter geschikt voor educatieve taken en bieden ze een betere prijs-kwaliteitverhouding dan iPads. Apple zou naar verluidt werken aan een nieuwe Macbook-lijn onder de Air-serie met goedkopere materialen en mechanische onderdelen. De verwachte lancering van deze nieuwe laptops staat gepland voor de tweede helft van 2024, met een ontwikkeltijd van ongeveer negen maanden. Dit zou moeten resulteren in een meer competitieve prijsstelling voor Apple’s laptops in dit segment.Bronnen: DigiTimes Asia, Apple

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?