ARCTIC brengt de low-profile Alpine 17 LP CPU-koeler uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ARCTIC

Vandaag introduceert ARCTIC de Alpine 17 LP, een nieuwe low-profile CPU-koeler. De Alpine 17 LP bestaat uit een slank en plat radiaal koellichaam en een krachtige ventilator. De inbouwhoogte van de Alpine 17 LP is slechts 42,9 mm, wat hem ideaal maakt voor kleine cases zoals mini-ITX en HTPC’s.

De ventilator heeft een breed toerentalbereik van 300 tot 3000 tpm en blijft zeer stil, ook bij hogere snelheden. De Alpine 17 LP heeft ook een 4-pins PWM-ventilatorconnector en kan eenvoudig worden aangesloten en gemakkelijk worden geregeld via pulsbreedtemodulatie.

De koeler wordt gemonteerd via push-pins en vereist daarom geen extra gereedschap. Dankzij de vooraf aangebrachte MX-4 Thermal Paste is de hele montage snel en ongecompliceerd. Met zijn compatibiliteit voor de nieuwste LGA1700-processorgeneratie van Intel, biedt de compacte topblazer de optimale koeling voor systeemintegrators en barebone-enthousiastelingen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Alpine 17 LP is vanaf vandaag verkrijgbaar vanaf € 11,99. ARCTIC geeft de Alpine 17 LP een fabrieksgarantie van 6 jaar.Bronnen: ARCTIC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.