ARCTIC brengt thermische pads uit voor koeling van RAM-geheugen en chipsets


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ARCTIC

ARCTIC, een toonaangevende fabrikant van geluidsarme pc-koelers en componenten, breidt zijn assortiment uit met de TP-3 Premium Performance thermische pads.

De TP-3 zijn zachter dan conventionele pads en daarom geschikt voor verschillende hoogtes en toleranties. Dankzij hun goede compressie-eigenschappen passen ze zich aan het oppervlakteprofiel aan zonder de componenten te zwaar te belasten. Dit zorgt voor een optimale warmteoverdracht, zelfs op ruwe oppervlakken. De ARCTIC TP-3 Pads zijn warmtegeleidend, trillingsdempend, vervormbaar, elektrisch isolerend en daardoor veilig en gemakkelijk in gebruik. Ze zijn veelzijdig en daarom ideaal voor alle soorten RAM’s, chipsets en IC’s, die worden gebruikt in pc’s, laptops, consoles, grafische kaarten en elektronische apparaten in het algemeen.

ARCTIC thermische pads zijn er in verschillende diktes en maten die gemakkelijk op de gewenste maat kunnen worden gesneden. In de afbeelding hierboven zie je alle beschikbare maten.

Beschikbaarheid
De single- en multipack-varianten van de ARCTIC TP-3 zijn nu verkrijgbaar met een adviesprijs vanaf af € 11,99.Bronnen: ARCTIC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.