ARCTIC introduceert goedkope Alpine 17-koelers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ARCTIC

ARCTIC introduceert vandaag de Alpine 17 en Alpine 17 CO, een paar compacte luchtkoelers die exclusief zijn ontworpen voor de Intel™ LGA1700-socket. Met de release van de nieuwste Alpine-koelers biedt ARCTIC een betaalbare optie voor gebruikers die hun Alder Lake-processors willen koelen. De opvolgers van de Alpine 12-serie behouden het klassieke radiale koellichaamontwerp, maar zijn speciaal gebouwd voor de LGA1700-socket.

De Y-vormige vin van de koeler zorgt voor een optimale warmteverdeling in het koellichaam, terwijl de warmteafvoer aanzienlijk wordt verbeterd door het grote oppervlak van de Alpine 17 en de hoge luchtstroomsnelheid. Met een lage installatiehoogte van slechts 68,2 mm zijn de Alpine 17 en Alpine 17 CO de ideale keuze voor de meeste alles-in-één systemen en kleine behuizingen (Mini-ITX, µATX enz.).

Er zijn geen montagekits nodig om de Alpine 17 en Alpine 17 CO te installeren. Er is verder ook geen gereedschap nodig: de koelers worden geleverd met vooraf aangebrachte MX-4-koelpasta en voorgemonteerde push-pinnen, waardoor de installatie een moeiteloos proces wordt – zelfs voor beginners. De ventilator van 92 mm kan via PWM worden aangestuurd. Met zijn brede snelheidsbereik garandeert de ventilator flexibiliteit in gebruik en uitgebalanceerde, efficiënte koelprestaties.

De CO-variant is nog krachtiger: het hogere toerental van de Alpine 17 CO zorgt voor hogere koelprestaties. De zeer nauwkeurige dubbele kogellagers van de Alpine 17 CO zijn speciaal ontworpen voor continu gebruik en zorgen ervoor dat de koeler tot vijf keer langer meegaat dan koelers met standaard lagers.

Prijzen en beschikbaarheid
Elke nieuwe Alpine-koeler wordt geleverd met 6 jaar garantie. De koelers zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. De Alpine 17 heeft een adviesprijs van 13,99 €; de Alpine 17 CO, 14,99€.



Bronnen: ARCTIC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.