“ARCTIC kondigt 140mm-RGB fans met hoge statische druk aan”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ARCTIC

ARCTIC, een van de toonaangevende fabrikanten van geluidsarme pc-koelers en componenten, breidt de RGB-ventilatorportfolio uit met 140 mm-varianten van de P-serie met PWM PST. De P14 PWM PST A-RGB 0dB en P14 PWM PST RGB 0dB zijn vanaf nu verkrijgbaar als enkele ventilator en in een bundel met drie ventilatoren. De PWM-ventilatorregeling maakt dynamische snelheidsaanpassing mogelijk. Bij lage belasting schakelen de casefans automatisch over naar de stille passieve modus.

Met 12 RGB-LED’s en de ARCTIC P14-fans gloeit de behuizing in de kleur naar keuze; in de A-RGB-versie zijn er vrijwel geen grenzen aan de lichteffecten. De P14 PWM PST A-RGB en RGB hebben getest op compatibiliteit met de (A-)RGB-normen van toonaangevende moederbordfabrikanten en zijn daarom interoperabel met hun connectoren en software. Dit maakt installatie en configuratie bijzonder eenvoudig. De P14 PWM PST RGB 0dB is verkrijgbaar in het Value Pack met de softwaregestuurde ARCTIC-verlichtingscontroller, die naast talrijke presets vrij configureerbare LED-modi mogelijk maakt.

ARCTIC P-ventilatoren zijn ontworpen voor hoge statische druk met hun gebogen ventilatorbladen en genereren een gerichte luchtstroom, zelfs met verhoogde luchtweerstand, waardoor de pc-temperatuur efficiënt en stil wordt verlaagd. Als alternatief kan de ventilatorverlichting via een externe controller worden aangestuurd. Dit maakt ze even geschikt als casefans en voor gebruik op koellichamen en radiatoren. Synchrone snelheidsregeling van meerdere ventilatoren wordt verzorgd door PWM Sharing Technology (PST).

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe 140mm PWM PST ventilatoren met (A-)RGB zijn nu zowel in de ARCTIC webshop als in de winkels verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van € 18,99.



Bronnen: ARCTIC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.