ARCTIC lanceert 120mm-fan met hoge luchtdruk


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ARCTIC

ARCTIC breidt de P-fan-serie uit met de P12 Max, een nieuwe ventilator. In tegenstelling tot de conventionele P12 PWM heeft de P12 Max een aanzienlijk hoger toerental met toerentallen van 200 tot 3300 tpm. Wanneer nodig kan hij onbelast zelfs tot stilstand worden gebracht.

Met zijn hoge statische druk en dubbele kogellagers is de P12 Max de optimale ventilator voor liefhebbers en professionals die maximale prestaties en een lange levensduur verwachten. De nieuwe ventilator is geschikt voor alle scenario’s en is geoptimaliseerd voor gebruik op radiatoren. De P12 Max realiseert een aanzienlijke prestatieverbetering op bestaande lucht- en waterkoelingoplossingen.

De P12 Max heeft een gesloten ventilatorwielontwerp om rotatie met minder trillingen te garanderen. De rubberen kussentjes op de hoeken vangen eventuele trillingen op.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe P12 Max is vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs vanaf €10.Bronnen: ARCTIC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.