Arctic lanceert een nieuwe koeler voor werkstationprocessoren


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van

Gisteren heeft AMD de nieuwe Ryzen™ Threadripper™ 7000 en AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO 7000 WX-serie voor socket sTR5 uitgebracht. Met de Freezer 4U-M biedt ARCTIC een krachtige koeloplossing voor de energie-intensieve CPU’s met maximaal 96 kernen, 5,35 GHz en 350 Watt TDP.

Met de nieuwe generatie werkstationprocessoren, ook bekend als Storm Peak, biedt AMD aanzienlijk betere prestaties in vergelijking met de vorige serie. De ARCTIC Freezer 4U-M is specifiek getest door AMD voor deze high-performance CPU’s en voldeed ruimschoots aan de gespecificeerde prestatiewaarden.

Een krachtige koeloplossing die ook perfect in de behuizing kan worden geïntegreerd:
Om maximale luchtstroom mogelijk te maken, is de single-tower koeler met push-pull ventilatorconfiguratie specifiek geoptimaliseerd voor de oost-west socketoriëntatie (achteruitlaatsysteem) van de meeste Threadripper- en EPYC-moederborden en biedt, in tegenstelling tot andere koelerfabrikanten, directe luchtstroom in desktop- en serverbehuizingen.

De Freezer 4U-M is ook compatibel met AMD’s SP6, SP3, TR4, sTRX4 en sWRX8, evenals Intel’s LGA4189 en LGA4677-sockets.Bronnen: Artic

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?