ARCTIC start terugroepactie voor MX-5 koelpasta


ARCTIC, producent van CPU-koelers en andere computerhardware, heeft recent bekendgemaakt dat diverse batches van de MX-5 koelpasta teruggeroepen worden vanwege problemen met de consistentie en houdbaarheid van het product. Wat voor invloed dit precies op gebruik kan hebben noemt ARCTIC nog niet, vermoedelijk slechtere koelprestaties over langere periodes.

Deze koelpasta is ongeveer een jaar verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van ongeveer 2 tot 50 gram. ARCTIC zegt er zelf het volgende over:

Voor ARCTIC is het altijd een topprioriteit geweest om klanten alleen te voorzien van producten van de beste kwaliteit en duurzaamheid. Mochten er ooit twijfels zijn over de producten die we hebben geleverd, dan nemen we onze verantwoordelijkheid jegens onze klanten.

De huidige bevindingen van onze permanente kwaliteitsborgingstests tonen aan dat bepaalde batches van onze MX-5 thermische verbinding afwijkingen in consistentie en houdbaarheid bevatten. De aangetaste producten vertonen een verhoogde afscheiding van olie in de pasta, wat resulteert in voortijdige uitharding. Dit kan leiden tot nadelige effecten en toepassingsmoeilijkheden.

Betrokken partijen zijn al geïdentificeerd en uit de omloop gehaald, zodat er geen besmet product meer op de markt kan komen. We betreuren het dat dit kwaliteitsgebrek niet kon worden gedetecteerd vóór levering aan distributeurs en klanten, ondanks constante kwaliteitscontroles en zorgvuldige zorg tijdens de productie.

Betrokken MX-5 thermische verbindingen kunnen uiteraard zonder uitzondering worden geretourneerd en we zullen een vervangend product aanbieden.Bronnen: ARCTIC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.