ASRock brengt Jupiter X300 Mini-PC uit


Recent heeft ASRock een nieuwe serie mini-PC’s uitgebracht, de Jupiter X300. Deze kleine computer van slechts 178mmx178mmx34, ongeveer 1 liter, kan zowel staand of liggend geplaatst worden en beschikt over een AMD X300-chipset welke geschikt is voor AMD’s Ryzen 4000G, 3000G en 2000G APU’s met een TDP tot 65W. Naast dat er plek is voor tot 64GB SO-DIMM DDR4-3200 geheugen is er plaats voor een PCIe 3.0 M.2 2280-slot voor een SSD en kan er daarbij nog een 2.5″-drive bijgeplaatst worden.

Aan de voorkant zijn twee USB 3.2 Type-A poorten en twee USB 3.2 Type-C poorten te vinden, naast audio in en uit. Aan de achterkant zijn er nog 4 USB poorten, ethernet, VGA, HDMI en DisplayPort beschikbaar, waardoor er tot drie monitoren aangesloten kunnen worden. Met een VESA-mount kan de Jupiter X300 eventueel aan de achterkant van een monitor bevestigd worden.

Details zoals prijzen voor de verschillende configuraties en beschikbaarheid zijn nog niet gegeven door ASRock, deze gegevens worden binnenkort verwacht.Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.